Kar ve soğuk havanın 10 faydası

1-Kar örtüsü olmadığı durumda aşırı soğuk havalarda toprak derinlere kadar donarak bitki ve ağaçların köklerine zarar verir. Ayrıca karın yalıtım etkisi kışın toprak neminin korunmasına yardımcı olur.

2-Kar baharda yavaş yavaş erimesi nedeniyle suyun yavaşça toprağın derinlerine kadar nüfuz etmesine, yer altı su kaynaklarının beslenmesine yardımcı olur.

3-Bir yerimiz ağrıdığında veya darbe aldığında buz koyarız. Bu soğuğun etkisinden faydalanmayı amaçlar. Soğuk acıyı ve iltihaplanmayı azaltır.


4-Soğuk hava özellikle yaşlılarda görülen eklem ağrılarının da azalmasına yardımcı olur.

5-Soğuk havada aktivite enerji tüketimini artırır ve daha fazla kalori yakılmasına sebep olur.

6-Soğuk hava daha iyi uyumamıza yardımcı olur.

7-Sıcak hava bizi rehavete iter ve atıl bırakabilir. Soğuk hava ise zihnimizin daha iyi çalışmasına etki eder.

8-Soğuk hava ve kar havanın kalitesini artırarak daha temiz bir hava solumamıza yardımcı olur. Özellikle karlı bir ortamda yapılacak doğa yürüyüşü bu açıdan faydalıdır.

9-Soğuk hava cilt gözeneklerini sıkılaştırır ve genetik olarak uzun dönemde deri altında koruyucu bir yağ tabakası oluşmasına etki eder. Bu ise daha iyi bir cilt güzelliği demektir.

10-Eksi 10 dereceden sonra mikrop ve bakteriler ölmeye başlar. Bu durum özellikle kışın yaygın görülen grip mikrobu açısından uygun bir ortam oluşmasını önler.

Yorumlar